2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Néhány napig még indítanak különvonatokat Németországba

2015. szeptember 29., kedd 08:00, frissítve: kedd 10:42

Néhány napig még indítanak különvonatokat Ausztriából Németországba, a két ország meghosszabbította az erről szóló megállapodást. Tegnap a vasúti közlekedés leállt, nem indítottak Salzburgból szerelvényeket Németországba. Az osztrák-német határon tömegesen várakoztak a migránsok.

Kordon veszi körbe a salzburgi vasútállomást, amelyet kiürítettek és fertőtlenítettek a menekültek után. A pályaudvar területére csak a rendőrök, katonák, illetve az osztrák vöröskereszt munkatársai léphettek be. Üres a közeli szükségszállás is, ugyanis hétfőn délelőtt egy különvonat vitte Németországba a még ott tartózkodó menekülteket. De volt, aki lemaradt.

„Nem tudtam róla. Bécsből érkeztünk ide vonattal, majd bementünk a menekülttáborba. Ma reggel gyalog jöttünk ide” – mondta ez a szír férfi, aki Svédországba tart.

Egy másik menekült abban reménykedik, hogy újraindulnak a különvonatok Ausztria és Németország között.

A vasútállomás lezárása után csak a Salzburg–Freilassing közúti határátkelőn léphetik át az osztrák–német határt a migránsok. A hídon csak azok tartózkodhatnak, akiket érkezési sorrendben szólítanak a rendőrök, a többiek a közeli táborban várakoznak.

„A forgalom továbbra is torlódik, ugyanúgy, ahogyan az elmúlt napokban. Most viszont a tábor területét, vagyis a gyűjtőpont területét, mert hivatalosan ez nem egy tábor, körbekerítették mobil kerítéssel, mert nagyon féltek, hogy valami probléma adódik majd abból, hogy a menekültek – tulajdonképpen – összevissza járkáltak a főút mellett, és ez egy kétszer két sávos főút” – számolt be az állapotokról a helyszínről a Hír TV tudósítója.

Salzburg vezetése is azzal számol, hogy hamarosan újraindulnak a különvonatok Ausztria és Németország között. A városba ugyanis naponta kétezer migráns érkezik, és a vezetés attól tart, ha a menekültek ott ragadnak, kritikus helyzet alakulhat ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!