2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Liget-projekt: „450 millióért elárulták a kerületet”

2016. április 22., péntek 19:12, frissítve: vasárnap 20:55

Fegyelmi eljárással fenyegeti a zuglói szocialistákat a párt budapesti szervezete, miután a kerületi politikusok a fideszesekkel együtt álltak ki a városligeti múzeumnegyed megépítése mellett. Az LMP alkut sejt a háttérben, a PM-es polgármester, Karácsony Gergely félreértésről beszél.

Elkerített terület és kivágott fák is jelzik: elkezdődött a Liget-projekt megvalósítása. A civilek és az ellenzék hiába próbálták megakadályozni az átépítést.

Az ellenzék ráadásul gyengíthetőnek is tűnik, legalábbis a zuglói MSZP-sek. A kerület képviselő-testülete határozatban állt ki a Liget Budapest projekt mellett. A többséget a helyi Fidesz–KDNP mellett a szocialisták szavazatai biztosították.

„Ami tegnap történt, az egyszerűen árulás. Elárulták a kerületet, a kerület lakóit, azt is tudjuk, hogy mennyiért, körülbelül 450 millió forint az a projektérték. Adtak egy listát, hogy mit kérnek cserébe, hogy beleegyezzenek a Liget-projektbe. Ebben három parkfelújítás és kamerarendszer beszerelése szerepel, ami plusz költség” – fejtette ki Heltai László, az LMP szóvivője.

A kerület polgármestere félreértésről beszél, és megvétózza a képviselő-testületi döntést. „Ez a döntés teljes mértékben szembemegy azokkal a választási ígéretekkel, és azzal a hitvallással, amely miatt engem a zuglói emberek megválasztottak, és nemcsak engem, hanem a baloldali koalíció többi emberét is ezért választották meg. Feltételezem, hogy vaskos félreértés történt, ezért a mai napon polgármesteri vétóval éltem, a testület újra fogja tárgyalni ezt a döntést” – fogalmazott Karácsony Gergely.

„Mind a fővárosi, mind a zuglói, mind pedig az országos vezetés álláspontja semmit nem változott a Városliget ügyében” – magyarázta a zuglói MSZP-sek bizonyítványát a párt első embere. „A helyi szocialistáknak a javaslata – hogy legyen világos – egy a Fidesz által benyújtott politikai kezdeményezés volt. A szocialisták módosítói viszont arról szóltak, hogy a polgármestert, Karácsony Gergőt, igenis hatalmazza fel a testület, hogy minél több joga legyen beleszólni abba, hogy a kormánnyal szembeni tárgyalásoknál mit tud kiharcolni a kerületnek, hogy a kerület lakóit tájékoztassa” – fejtette ki Tóbiás József.

Az MSZP fővárosi vezetése ultimátumot adott a zuglói szervezetének. Három napjuk van megváltoztatni a döntést. Ha ezt nem teszik meg, a párt fegyelmi eljárást indít ellenük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!