2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kovács: Szükség van ezekre a döntésekre

2016. április 1., péntek 14:08, frissítve: péntek 14:40

Érdemi és konstruktív szakmai egyeztetés zajlott a terrorizmus elleni intézkedéscsomagról – jelentette ki a kormányszóvivő a Belügyminisztériumban tartott ötpárti tárgyalásról.

Kovács Zoltán szavait az ellenzéki pártok is megerősítették, azt azonban hozzátették: vannak még fenntartásaik. A legtöbb vitát kiváltó pont a titkosított kommunikációt lehetővé tevő alkalmazások használatának tilalma, melyet minden ellenzéki párt elutasít.

„Az észrevételeket figyelembe véve a hétvégén is folyik a munka. Péterfalvi Attilával tervez egyeztetést a Belügyminisztérium. Hétfőn a kormány ülést tart, előtte pedig a nemzetbiztonsági kabinet is beszélni fog erről a kérdésről, tehát nagy valószínűséggel hétfőn, valamikor délután lesz majd egy olyan egyesített egységesített szövegjavaslat, amit aztán a parlament elé tudunk terjeszteni” – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Schiffer András, az LMP társelnöke a tárgyalás után azt mondta: azt sikerült elérniük, hogy a szabályt megszegők börtönbüntetésének lehetőségét a belügyminiszter törölje a javaslatból. Hasonlóan fogalmazott a Jobbik szóvivője is; Mirkóczki Ádám azt is szeretné elérni, hogy pontosan szabályozzák, hogy mikor van lehetőség a tömegrendezvények betiltására, ezt ugyanis a mostani javaslat nem tartalmazza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!