2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kósa elárulta Hende távozásának okát

2015. szeptember 8., kedd 13:38, frissítve: kedd 18:22

A határzár építésének csúszása miatt kellett távoznia Hende Csabának – ez derült ki a honvédelmi bizottság elnökének, Kósa Lajosnak a tájékoztatásából.

A honvédelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy távozik a tárca éléről. A honvédelmi bizottság keddi ülésén hallgatta meg az új tárcavezető-jelöltet, Simicskó Istvánt. A politikus arról beszélt, hogy három-négyezer katona segíthet majd a határvédelmi feladatokban, és meg fogja vizsgálni a tartalékosok bevonásának lehetőségét is. Simicskó István kiemelte: a határvédelemben arányosságra és mértékletességre van szükség, így tűzparancs semmiképp nem lesz a déli határon.

– Azt hiszem, hogy nem nagyon van más eszköz és lehetőség a kezünkben, mintsem, hogy ezt a biztonsági határzárat kiépítsük. Én, ahogyan értesültem, figyelve az Európai Unió számos politikusának nyilatkozatát, jobb megoldást senki sem tud alkalmazni. A kvótarendszerről folyik egyfajta vita, de igazából ez a problémát nem orvosolja és nem oldja meg. Nyilván lehet erről beszélni, de mindent a maga idejében kell. Először meg kell állítani az illegális migrációt, meg kell állítani ezt az új típusú népvándorlást, mert a kvótáról addig vitatkozni, ameddig nem tudjuk, hogy hány millió ember érkezik Európába, értelmetlen, mert hetente újra kell osztani a kvótákat. Egyszerűen beláthatatlan következményei lesznek. (…) Meg kell nézni, hogy ki a menekült, valóban politikai menekült, és kik azok, akik gazdasági bevándorlók – fogalmazott Simicskó István.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!