2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyurcsány: Az önkényt most Orbán Viktornak hívják

2016. március 15., kedd 13:42, frissítve: kedd 17:09

A Pilvax Kávéház előtt húzott párhuzamot 1848 és 2016 között Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, az önkényt most Orbán Viktornak hívják, az újkori forradalmat pedig választásnak.

A volt kormányfő kijelentette, hogy a magyar nemzetnek az a része, amelyiket a DK képviseli, méltóságot, európai polgári világot, nyugalmat, egyenlőséget kíván. Gyurcsány Ferenc ünnepi beszéde végén arra szólította fel az embereket, hogy vegyenek részt a délutáni pedagógustüntetésen, amely „az önkényuralom megdöntésének első lépése” lehet.

„Ma délután a politikailag alig szervezett sokaság fogja megmutatni elhivatottságát és szabadságakaratát. Eredetileg szabad, európai oktatásért akartak gyülekezni, az elmúlt hetekben az is világos lett: sokkal többről van szó, nem a szabad iskoláért, a szabad oktatásért, egy jobb élet, a jövő lehetőségéért, hanem azért is, hogy megmutassák, hogy elegük van az Orbánnak hívott önkény világából” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!