2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyárfás: Bármennyire is ütnek-vágnak, nem futamodhatok meg

2016. április 24., vasárnap 12:20, frissítve: vasárnap 16:25

Megerősítette elnöki posztján Gyárfás Tamást a Magyar Úszószövetség közgyűlése. Az elnök a közelmúltban kirobbant Kiss László-ügy hatására kért bizalmi szavazást maga ellen - 118-an álltak ki mellette, mindössze egy ember voksolt nemmel. Az úszószövetség elnöke azt mondta: az erőszakot elítéli, de a lemondott szövetségi kapitányra felnézett.

Teltház volt az úszószövetség közgyűlésén pár héttel a Kiss László körüli botrány kirobbanása után.

„Mi, és ezt én vállalom, személyében egy merőben más embert ismertünk meg, akinek sikereink fényében egy ország tündökölt. Nevéhez olimpiai, világ-és Európa-bajnokok sora fűződik, mesteredző, számos magas kitüntetés tulajdonosa, általános megbecsülést vívott ki. Én felnéztem rá edzőként, kapitányként, barátként. Egy ilyen mellbevágó fordulatra bevallom, nem voltam felkészülve, annak kezelésére számomra nem volt recept. És azt hiszem, így voltunk mindannyian. Persze hogy elítélem, mindannyian elítéljük az erőszakot. Én már elnézést kértem azoktól, akiknek akaratlanul is megsértettem az erkölcsi érzékét” – mondta a magyar úszó szövetség elnöke az újraválasztását követően.

Gyárfás Tamás bizalmi szavazást kért a tagságtól maga ellen, de mint mondta, szeretné folytatni munkáját.

„Akármennyire is méltatlannak tartom - mert annak tartom - az elmúlt hetek támadásait, úgy érzem hogy együtt kell végigcsinálnunk azt amit elkezdtünk, bármennyire is ütnek-vágnak, bármennyire is repkednek a pofonok, én nem futamodhatok meg. Ennél sokkal nagyobb az én felelősségem” – fogalmazott Gyárfás.

Gyárfás Tamás (jobbra) és Kiss László volt úszó szövetségi kapitány. Kocsis Csaba úgy véli, előbbinek talán még nagyobb a felelőssége a Kiss-ügyben, mint utóbbinak
Gyárfás Tamás (jobbra) és Kiss László volt úszó szövetségi kapitány. Kocsis Csaba úgy véli, előbbinek talán még nagyobb a felelőssége a Kiss-ügyben, mint utóbbinak
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Taps közepette hagyta el a termet az elnök a voksolás előtt, amely végül elsöprő többséggel erősítette meg posztján.

Megállapítom, hogy 1 tartózkodással, 1 ellenszavazattal és 118 igen szavazattal Gyárfás Tamás elnök urat megerősítették az elnöki tisztségében.

Kiss Lászlóról három hete írta meg a privátkopó.hu, hogy a hatvanas évek elején csoportos nemi erőszak elkövetéséért ült börtönben. Bár az úszószövetség elnöksége kiállt mellette, a 75 éves szakember néhány nappal később lemondott a szövetségi kapitányi tisztségéről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!