2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

VW-botrány: a felelősök korábban keresendők

2015. szeptember 24., csütörtök 08:48, frissítve: csütörtök 17:17

Már a korábbi Volkswagen-vezetés is tudott a környezetszennyezési adatok manipulálásáról a német alkancellár szerint.

Angela Merkel helyettese jogosnak nevezte az eddigi elnök, Martin Winterkorn lemondását, de hozzátette: a felelősöket az évekkel korábbi vezetők között kell keresni. A német cég 6,5 milliárd eurót különített el eddig kártérítések kifizetésére. Összesen tizenegymillió autójukról derült ki, hogy csak tesztüzemben képesek teljesíteni a környezetvédelmi határértékeket, normális használat közben harminc-negyvenszer több szennyező anyagot termelnek a megengedettnél.

Egy német lap szerint a Volkswagen után a BMW is bajba kerülhet a károsanyag-kibocsátás adatainak manipulálása miatt. A német közlekedési miniszter elrendelte, hogy minden dízelüzemű autót vizsgáljanak át.

„A Volkswagenen keresztül a Németországba, német termékekbe vetett bizalom inoghat meg. Van már olyan szakértői vélemény is, amely szerint a Volkswagen-botrány nagyobb kárt okoz, nagyobb kockázatot jelent, mint a görög hitelválság. Most elsősorban a Volkswagenre koncentrálnak, a többi autógyártót nem érinti egyelőre a botrány” – mondta a Hír TV-nek Szandányi Levente, a Portfólió.hu elemzője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!