2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem értették, hogy mi van – a zöldhatárhoz kísérik a menekülteket

2015. szeptember 17., csütörtök 22:05, frissítve: péntek 07:23

Taxikkal és buszokkal szállítják a menekülteket este is a szerb–horvát határ szerb részén található Sidbe, jelentette tudósítónk a helyszínről. Több százan akartak a szerb–horvát határ szerb részéről a kukoricaföldön átjutni Horvátországba, de a rendőrök nem engedték őket tovább. Menekülthelyzet percről percre.

Rengetegen vannak nemcsak a laktanyánál, de a közvetlen környezetében is, Vörösmartról érkeznek. Két autóbusz áll rendelkezésre, azok hozzák a migránsokat Pélmonostorig – 22.11.

Azóta mindenki megnyugodott, tovább is engedték őket, elvezetik őket a zöldhatárig – 22.02.

A horvátországi Pélmonostoron egy laktanyában szállásolják el azokat a menekülteket, akik belépnek Horvátországba – 21.57.

Rengeteg horvát rendőr érkezett Sidhez, nem engedik tovább a menekülteket, akik nem értik, hogy mi folyik körülöttük – 21.33.

Taxikkal és buszokkal szállítják a menekülteket este is a szerb–horvát határ szerb részén található Sidbe, jelentette tudósítónk a helyszínről. Többen elindultak a településről a horvát határ irányába, de visszafordultak, mert ott rendőrökkel találkoztak, és ebből arra következtettek, hogy regisztrálni fogják őket – 21.22.

8000-9000 közé tehető azoknak a menekülteknek a száma, akik Horvátországba érkeztek a magyar határ lezárása óta – mondta a Hír TV-nek egy helyi magyar újságíró. Rámutatott, Horvátország megtelt, képtelen befogadni több menekültet – 21.19.

Átcsoportosítás

Rendőri átcsoportosítás történt a déli határszakaszon, mondta a Hír TV-nek Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója. A déli határszakaszon, Röszke térségében az elmúlt 24 órában 223 tiltott határátlépés történt, 57 kérelmet adtak be, jelenleg, az esti órákban pedig 31 ember tartózkodik a tranzitzónában – 21.00.


Közben folyamatos a taxis és buszos forgalom a szerb–horvát határ szerb részén, Sidben, ide érkeznek azok a migránsok, akik még néhány órája Horgoson voltak. Előbbiek egyébként több száz eurót kérnek a menekültektől. Innen Horvátországba szállítják őket a legelső menekülttáborba – 19.07.

Korábbi tudósításaink>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!