2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Garázdasággal gyanúsították meg az oszlopőrzőket

2016. január 6., szerda 21:59, frissítve: szombat 08:24

Garázdaság gyanújával hallgatták ki a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég hirdetőoszlopait védő biztonsági kft. két alkalmazottját. A cég alkalmazottjai panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

Garázdaság gyanújával hallgatták ki a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. budapesti hirdetőoszlopait védő biztonsági kft. két alkalmazottját, erősítette meg a Hír Televíziónak a BRFK. A biztonsági őröket szerdán este el is engedték. Jogi képviselőjük közölte: a cég alkalmazottjai panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

„A rendőrség a biztonsági cég két alkalmazottját, két biztonsági őrt hallgatott ki gyanúsítottként. Mindkét biztonsági őr tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, tekintettel arra, hogy a nyomozó hatóság őket garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. Mindkét biztonsági őr azonban a gyanúsítás ténye ellen panaszt tett, tekintettel arra, hogy a büntetőjogi felelősségüket nem ismerik el” – fogalmazott Böröczky Kornélia ügyvéd a a Hír TV-nek.

A rendőrök egyébként kedd este hatósági ellenőrzést is tartottak az érintett biztonsági cégnél.

Kocsis Máté, a főváros fideszes rendészeti tanácsnoka még vasárnap este beszélt arról, hogy az oszlopok őrzését jogellenesnek tartják, és azok a biztonsági cégek, amelyek akadályozzák a bontást, a tevékenységi engedélyüket kockáztatják. A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója nem sokkal ezután a karhatalom segítségét ígérte a fővárosnak a bontásokhoz.

A Mahir Cityposter Kft. egyébként továbbra is azonnali hatállyal felvesz okleveles biztonsági őröket reklámoszlopai védelmére, a főváros eljárását ugyanis jogsértőnek tartják.

Abszurd, hogy eljutottunk idáig

A Mahir Cityposter jogi képviselője a legfőbb problémának azt tartja, hogy a főváros nem jogállami megoldásokkal próbálja kezelni a vitás ügyet. „Én a problémát nem abban látom, hogy esetleg összevesznek emberek, bontó emberek és védő emberek. Az az abszurd, hogy eljutottunk idáig Magyarországon, hogy közelharcot vívnak az utcán, és jogállammal szemben nem bírói úton keresik az igazukat a felmondás érvényességével kapcsolatban, hanem kint közelharcokat vívnak egymással, ami idáig vezet. Nem tudom, hogy tudunk-e ennél mélyebbre süllyedni” – nyilatkozta az ügyvéd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!