2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Berényi: Szándékosan magyarlakta területre viszik a menekülteket

2015. augusztus 11., kedd 20:53, frissítve: szerda 07:07

Szlovákia szándékosan magyarlakta területre viszi a menekülteket.

Erről a Magyar Közösség Pártjának elnöke beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Berényi József arra reagált, hogy a szlovák és az osztrák kormány megállapodása értelmében Bősön létesítenének ideiglenes migránstábort.

„Egyenlő teherviselésre van szükség, ami azt jelenti hogy nem csak magyarlakta vidékre kell a menekülteket rakni, hanem máshova is. Megvannak az intézmények, ezek majdnem üresen állnak, akkor miért nem ezeket használja ki a kormány? Miért nem ide helyezi őket? Egyébként is, miért nem kommunikál a kormány ilyen kérdésben, miért csak ilyenfajta nyugat-európai nyilatkozatok alapján próbálja meg mindenki megtudni, hogy valójában mi a tényleges álláspont” – tette fel a Hír TV stúdiójában a kérdést a Magyar Közösség Pártjának elnöke.

Mint arról beszámoltunk, Magyarország és Szlovákia belügyminisztere július végén állapodott meg arról, hogy a magyar–szlovák határon fekvő Bősön Szlovákia hat hónapra ötszáz, eddig Ausztriában tartózkodó bevándorlót helyezne el. Robert Fico szlovák kormányfő korábban azt nyilatkozta, az előzetes megállapodáson felül kétszáz szíriai keresztény befogadását kezdeményezték az Európai Bizottságnál. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!