2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A migránsokat kísérték, őrizetben az újságírók

2016. március 15., kedd 06:50, frissítve: kedd 09:50

A macedón rendőrség több mint harminc külföldi fotóriportert állított elő, mert a görög Idomeni táborából indult migránsokat kísérték. A vasárnapi elefántcsontparti dzsihadista terrortámadásnak tizenöt civil áldozata van.

Elrendelte a Szíriában harcoló orosz katonai erő jelentős részének kivonását Vlagyimir Putyin orosz elnök. A The Moscow Times beszámolója szerint Szergej Sojgu védelmi és Szergej Lavrov külügyminiszter jelenlétében az államfő azt mondta: megítélése szerint a több mint öt hónappal ezelőtt megkezdett orosz katonai beavatkozás egészében elérte célját Szíriában. A csapatkivonásnak kedden kell megkezdődnie. Putyin egyúttal elrendelte, hogy Oroszország vállaljon intenzívebb szerepet a békefolyamatban a szíriai konfliktus lezárása érdekében.

Mintegy 500 migráns elhagyta a görög–macedón határon fekvő idomeni sátortábort, és a határkerítést megkerülve macedón területre lépett – írja a Mina macedón hírügynökség. A rendőrség és a hadsereg megerősítette a biztonságot a határ kritikus pontjain, a biztonsági erők szinte mindegyik migránst őrizetbe vette, a rendőrség több mint harminc külföldi fotóriportert, illetve újságírót is előállított, akik a migránsokat kísérték. A macedón hírügynökség szerint a görög hatóságok és athéni civil szervezetek szállították a menekülteket a kerítéshez, majd ott köteleket adtak nekik.

Négy francia áldozata van a vasárnapi elefántcsontparti dzsihadista terrortámadásnak, amelyben tizenöt civil és a biztonsági erők három tagja, továbbá három támadó vesztette életét – írja a Le Figaro. A támadást az Al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnya, az Iszlám Magreb al-Kaidája vállalta magára. A biztonsági erők a helyszínen három támadóval végeztek. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter és Jean-Marc Ayrault, a francia diplomácia vezetője kedden Abidjanba utazik, hogy kifejezze Franciaország szolidaritását az afrikai országgal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!