2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A határzárat megkerülve, a vasúti töltésen özönlöttek a menekültek

2015. augusztus 25., kedd 09:06, frissítve: kedd 15:20

A négyméteres „vasfüggöny” sem állítja meg a migránsokat, Ásotthalom és Mórahalom között is több százan jutottak az országba.

Az éjszakai sötétséget is sokan kihasználták, Röszkénél már azok is bejutottak az országba, akik a macedón határon áttörve keltek át a Balkánon. A rendőrök a vasúti sínen tartóztattak fel több csoportot.

A betegeket és kisgyerekeket igyekeztek elszállítani, de így is sok kiskorú maradt kint éjszakára. Információink szerint megtelt a röszkei regisztrációs tábor. A gyors telepítésű drótkerítés mellett folyamatosan járőröznek a rendőrök, de számos helyen mégis átmásznak az akadályon.

Közben több százan gyülekeztek a szerbiai oldalon, még a drótkerítés felépülése előtt át akarnak érni Magyarországra.

A szegedi rendőrök ma reggel egy szerb embercsempészt fogtak el, aki 30 szír állampolgárt szállított. A járőrök a domaszéki autópálya felüljárón állítottak meg két járművet. Az egyik kisbusz rakterében találták meg az összezsúfolt illegális bevándorlókat, akik Ausztriába akartak eljutni. A sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A 26 éves szerb állampolgár ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. A férfi társát is előállították, aki a kisbusz után haladt autójával, hogy a rendőröket feltartóztassa. Az elmúlt 24 órában körülbelül kétezer illegális határátlépőt fogtak el a rendőrök.

„Negyvenhárom csoportban 1930 illegális bevándorlóval, köztük 309 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 24-én. A legnagyobb számú csoportot 23 óra 10 perckor fogták el Szeged külterületén, ott 374 főt tartóztattak fel a rendőrök. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!