2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Újabb bankok hasaltak el az állammal szemben

2014. szeptember 17., szerda 16:10, frissítve: csütörtök 09:39

Újabb négy bank devizahiteles keresete bukott el a Fővárosi Törvényszéken: a Santander, a Summit Pénzügyi Zrt., a Hypo bank és az FHB is pert vesztett elsőfokon az állammal szemben. A bíróság kimondta: a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosításai tisztességtelenek voltak.

Négyszer hallhattak hasonló ítéletet szerdán a bankok képviselői a Fővárosi Törvényszéken. A Hypo Alpe-Adria, Santander, a Summit Pénzügyi Zrt. és az FHB bank is pert vesztett a magyar állammal szemben. A bíróság kimondta, a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosításai tisztességtelenek voltak. Az FHB bank ügyében eljáró bíró azt is kiemelte, már 2004 óta elhibázott volt a bank hitelezési politikája.

Az osztrák tulajdonú Hypo-Alpe Adria bank általános szerződési feltételei sem feleltek meg a törvényi előírásoknak, azok nem voltak egyértelműek, érthetőek és arányosak.

Az Axa Bank keresetét már augusztus 27-én elutasította a Fővárosi Törvényszék, a pénzintézet azonban fellebbezett, amelyben azt állította: az eredeti kereseti kérelem nem minden pontját bírálta el a bíróság, így újabb tárgyalási napot írtak ki az ügyben.

Az Axa Bank képviselői indítványozták: mivel az OTP és az Eger és Vidéke ügyében már az Alkotmánybíróságtól kért normakontrollt a bíróság, az ítélet meghozataláig függesszék felé a pert. Ezt a bíróság elutasította.

A Fővárosi Törvényszék az elsőfokú ítélet kiegészítését szeptember 25-én hirdeti ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!