2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Titkokat adott ki az MNB az IMF-nek, nyomoz a rendőrség

2013. február 21., csütörtök 13:02, frissítve: csütörtök 14:15

Nyomozást indított a rendőrség a Magyar Nemzeti Bank adatközlésével kapcsolatban az Állami Számvevőszék feljelentése alapján. Az MNB visszautasítja a számvevőszék megállapításait.

Nyomozást rendelt el a rendőrség, amiért a Magyar Nemzeti Bank 2008 és 2010 között több hazai pénzintézetről üzleti titkokat küldött az IMF-nek. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette, vizsgálatuk szerint az MNB üzleti titkokat adott át. A rendőrség hivatali visszaélés, illetve gazdasági titok megsértése miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A nemzeti bank korábban visszautasította, hogy törvénytelenül továbbított adatokat a Nemzetközi Valutaalapnak.

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága hétfőn hallgatja meg Simor Andrást. A bizottság azt vizsgálná, hogy milyen szabálytalanságok történtek a jegybanknál.

Visszautasítják

A Magyar Nemzeti Bank visszautasítja az Állami Számvevőszék megállapításait. A jegybank közleményében azt írja, törvényes a működésük, az adatszolgáltatással nem sértettek banktitkot. Hozzáteszik, a hitelintézeti törvényt sem sérti az, hogy az IMF által jogszerűen kért információkat kiadták.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!