2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szombaton választhatják meg Orbánt

2014. május 5., hétfő 15:12, frissítve: hétfő 19:23

A Fidesz–KDNP azt javasolja, hogy május 10-én, szombaton válassza meg az Országgyűlés a miniszterelnököt – ezt a nagyobbik kormánypárt régi-új frakcióvezetője jelentette be, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának megalakulása után. Rogán Antalt és a Fidesz-frakció elnökségét egyhangúlag választották meg.

A politikus úgy fogalmazott: április 6-án a magyar választók egyértelművé tették, hogy az országnak az Európai Unión belül van a helye. Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselői a következő négy évben is a nemzeti érdekek képviseletéért dolgoznak majd határon belül és kívül egyaránt. Az új Fidesz-frakció 117 tagú.

„A frakció munkájában lesznek olyan témák, amelyek egyértelműen elsőbbséget fognak élvezni. Elsőbbséget élvez a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja számára a következő négy esztendőben is a rezsicsökkentés folytatása, a gyerekeket nevelő családok támogatása, a támogatások bővítése, a munkahelyteremtés és a munkahelyvédelem, valamint a nyugdíjak reálértékének megőrzése, és amint azt a gazdaság teljesítőképességének a javulása lehetővé teszi, a nyugdíjak reálértékének lehetőségek szerinti növelése” – fejtette ki Rogán Antal.


A Fidesz-frakció arról is döntött, hogy kezdeményezi az országgyűlési törvény módosítását azért, hogy az önkormányzati tisztséget betöltő parlamenti képviselők ne vehessenek fel két fizetést. Az országgyűlési mandátum 2014-től újra összeférhetetlen az önkormányzati tisztséggel, de az őszi önkormányzati választásig elvileg felvehetnék az önkormányzati megbízatásukért járó díjazást azok a parlamenti képviselők, akik ma még polgármesterek vagy önkormányzati képviselők.

A KDNP-nek a következő négy évben is önálló frakciója lesz, a képviselőcsoportot az a 16 politikus alkotja, akik a Kereszténydemokrata Néppárt színeiben lettek közös jelöltek egyéniben vagy listán az országgyűlési választáson. A frakció vezetője Harrach Péter marad.

„A szövetség, mint ahogy az előző ciklusban, most is jól fog működni. A KDNP a Fidesszel együtt ennek a frakciószövetségnek a tagja, és sajátos törekvéseinkben elsősorban a családok helyzetének javítását, a rászoruló emberek segítségét, a szociális kérdéseket, illetve a határon túli magyarok ügyét fogjuk hangsúlyosan kezelni” – mondta el Harrach Péter.

Áder felkérte Orbánt

Mint arról korábban beszámoltunk: felkérte kormányalakításra Orbán Viktort az államfő. A miniszterelnök vállalta a megbízást. Azt mondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy harmadszor is irányíthatja az országot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!