2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Árfolyamgát: két pluszhónapot kapnak

,

2013. március 25., hétfő 21:00, frissítve: kedd 10:31

Sürgősséggel fogadja el kedden a parlament a Fidesz indítványára azt a törvénymódosítást, amely két hónappal kitolja az árfolyamgát igénylésének határidejét.

A módosítás szerint a jogosultak március 29-e helyett május 31-éig kérhetnék a devizaalapú hitelek rögzített árfolyamú törlesztését. A frankalapú kölcsönt 180, az euróalapút pedig 250 forintos árfolyamon számolnák 2017 közepéig. A rögzített és a tényleges árfolyam közötti különbözetet nem engedik el, az összeg külön számlán gyűlik, de kamatot nem kell utána fizetni. A Magyar Bankszövetség támogatja a jelentkezési határidő meghosszabbítását. Az árfolyamgát tavaly április óta segíti a devizahiteleseket – január végéig több mint 130 ezer család vette igénybe.

„Komoly eredményt sikerült elérni az elmúlt hónapokban, de jobban örülnék neki, ha ennél lényegesen többen vennének részt az árfolyamgátban, mert meggyőződésem, hogy az árfolyamgát mindenkinek jó, biztonságot jelent. […] Eddigi az árfolyamgát a belépők számára hatmilliárd forint megtakarítást hozott összességében” – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!