2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rohamosan terjed: két nap alatt több mint háromszáz új beteg

2014. szeptember 28., vasárnap 11:34, frissítve: szerda 10:30

Rohamosan terjed az ebola: két nap alatt több mint 300-an fertőződtek meg és mintegy 170-en vesztették életüket Nyugat-Afrikában – közölte az Egészségügyi Világszervezet. A WHO szombaton jelentette be, hogy meghaladta a háromezret a halálos áldozatok száma.

Ebolával fertőzött betegek fekszenek egy guineai egészségügyi központban. A betegség testnedvekkel terjed, ezért minden orvos védőruhát visel, az elhunytak környezetét pedig alaposan fertőtlenítik. Gyógyszerből és orvosi felszerelésekből ebben a központban nincs hiány, ezeket az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet biztosítja.

A nyugat-afrikai kórházak többsége nem jól felszerelt. Elsősorban ágyakból van hiány, különösen Libériában, ahol már több mint 1800 embert ölt meg az ebola. A Nemzetközi Valutaalap 130 millió dollár segélyt ajánlott fel a legsúlyosabban érintett országoknak. Az Egyesült Államok orvosokat és katonákat vezényelt a térségbe, hogy segítsék a védekezést. Humanitárius segélyt küld a német kormány is.

Az óvintézkedések és a nemzetközi segítség ellenére a járvány szinte megállíthatatlanul terjed. Két nap alatt több mint háromszázan fertőződtek meg, és az Egészségügyi Világszervezet szerint novemberre 20 ezerre nőhet a betegek száma. Az ebola az esetek legalább felében halálos.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!