2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Ötszáz kilométert autóztak, hogy szavazhassanak

2014. április 5., szombat 21:36, frissítve: vasárnap 10:33

A tengerentúlon már szombaton megkezdődött a szavazás: Kanadától az Egyesült Államokon át Argentínáig számos amerikai ország magyar külképviseletén járulnak az urnákhoz a magyarok.

Kanadán belül Torontóban 289-en, Ottawában pedig 93-an jelentkeztek be szavazni. Egy Kanadában élő magyar férfi a Hír TV-nek azt mondta: ötszáz kilométert autózott barátjával azért, hogy szavazhasson.

– Nagyon egyszerűen ment a szavazás, abszolút nem volt tömeg, igazából hárman voltunk. Montrealban élek, ott dolgozom, és ez azt jelenti, hogy 9 magasságában indultunk el, két, két és fél óra volt az út. Körülbelül ötszáz kilométert kell autózni ahhoz, hogy le tudjak szavazni. Egy barátommal ketten jöttünk. Megosztottuk a benzint, hogy olcsóbb legyen – nyilatkozta Szalma Attila a Hír TV-nek.

A fiatalember szerint viszont aki például Vancouverben él, az nem fog szavazni, mert szerinte nem fog hatszáz dolláros repülőjegyet venni, hogy leszavazzon. „Az, hogy ez az egész nyugati parton nincs megoldva, az elég erős” – vélekedett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!