2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Orbán: A liberális eszmerendszer alkalmatlan

,

2014. szeptember 27., szombat 15:05, frissítve: szombat 17:59

A miniszterelnök szerint egy liberális demokrácia nem csökkentette volna a háztartások rezsiköltségeit és a devizahitelek törlesztőrészleteit. Orbán Viktor hitet tett a kereszténydemokrata kormányzás mellett a KDNP jubileumi választmányi ülésén.

Az Európai Unió történetének legsikeresebb együttműködésének nevezte a Fidesz és a KDNP szövetségét a kereszténydemokraták elnöke. Semjén Zsolt – a KDNP megalakulásának hetvenedik évfordulóján tartott ünnepi választmányi ülésen – azt mondta: minden esély megvan arra, hogy a kereszténydemokrata értékrend abszolút többséggel győzzön az önkormányzati választáson.

A miniszterelnök pedig – Tusnádfürdő után – ismét a liberális értékrend hanyatlásáról beszélt. Orbán Viktor szerint a régi politikai világra jellemző politikai korrektség következménye egy olyan taburendszer lett, amely megfoszt az őszinte és előremutató gondolkodás lehetőségétől. Ezúttal is elmondta, hogy szerinte a demokrácia nem szükségképpen liberális, de attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!