2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Nem nyílt az ejtőernyője, meghalt a bázisugró

,

2013. október 9., szerda 12:16, frissítve: csütörtök 17:14

Meghalt egy magyar extrémsportoló Kínában – a hatóságok szerint valószínűleg nem nyílt ki az ejtőernyője. Kováts Viktor szárnyas ruhájával a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében a pénteken kezdődő világbajnokságra készült. A magyar bajnok sportoló tapasztalt ugrónak számított. Báthori Béla pekingi vezető konzul a Hír Televíziónak elmondta, hogy a családtagokkal az azonosítás után lépnek hivatalosan kapcsolatba.

Egész éjjel keresték a kínai mentőalakulatok Kováts Viktort. A hatóságok 200 embert vezényeltek a hegyvidéki, sűrű erdős területekre. Holttestét csak a hajnali órákban találták meg.

„Tesztugrásokra került sor, ennek során egy sportoló halálos balesetet szenvedett. Miután a híradások magyar állampolgár érintettségéről szóltak, természetesen a nagykövetség azonnal tájékozódni kezdett a hatóságok, a verseny szervezői körében a baleset részleteiről és a pórul járt versenyző állampolgárságával kapcsolatban” – mondta Báthori Béla pekingi vezető konzul.

Az extrém sportoló 15 társával edzett a pénteken kezdődő világbajnokságra a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében. Szemtanúk szerint a célba érkezés előtti pillanatokban nem nyílt ki az ejtőernyője, és szörnyethalt. Azt még nem tudni, hogy a halálos baleset miatt lefújják-e a bajnokságot.

„Természetesen ez a baleset rá fogja nyomi a bélyegét a versenyre. Tudomásom szerint nem született döntés arról, hogy a péntekre szervezett világbajnokságot elhalasztják avagy megtartják” – fogalmazott Báthori.

Kováts Viktor rutinosnak számított, szárnyas ugrásban háromszoros magyar bajnok volt. Itt a sportolók speciális ruhákban siklanak a levegőben, mielőtt ejtőernyővel földet érnek. A sportág rendkívül veszélyes: Franciaországban idén fel is függesztették az ugrások engedélyezését a sok haláleset miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!