2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem csak a nagybirtokosokat sújtja az átcsoportosítás

2014. július 28., hétfő 12:15, frissítve: hétfő 19:03

A kis- és a közepes gazdaságokat is sújtja a területalapú támogatások elvonása. Ők szeptembertől egy másik uniós támogatástól is elesnek: bár Brüsszel engedett volna, a kormány megszüntette az agrár-környezetvédelmi programot.

Nemcsak a nagybirtokosokat, a kis- és közepes gazdaságokat is sújtja az agrárpénzek átcsoportosítása – állítja a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetsége.

Az elnök szerint ráadásul a kormány több százezer olyan ember zsebéből is kivesz pénzt, akik nem művelik, csak bérbe adják földjüket. A Népszabadságnak Nagy Tamás azt mondta: a termelők felének nincs saját földje, de az új rendszerben már nem biztos, hogy bérbe tudják majd adni a területeket – emiatt pedig sok százezer ember eshet el éves bevételétől. A szakember agrárgazdasági visszaesésre számít – rosszabb esetben több tízezer ember veszítheti el munkáját és több vállalat is csődbe mehet.

Egy másik támogatástól is elesnek

Brüsszel engedett volna, mégis megszüntette a kormány az agrár-környezetvédelmi programot – ezt a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetségének főtitkára árulta el a 444.hu portálnak. Bővebben>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!