2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Minden klasszis felépült a BL-döntőre

2014. május 24., szombat 15:31, frissítve: vasárnap 22:10

Madridi rangadót játszanak ma este a labdarúgó-Bajnokok Ligája (BL) döntőjében. A Real és az Atlético Lisszabonban csap össze, a találkozóra mindkét csapat legjobbjai felépültek korábbi sérülésükből.

A szurkolók már megérkeztek Lisszabonba, a labdarúgó-Bajnokok Ligája döntőjének helyszínére, a szerencsésebbeknek pedig jegyük is van a Fény Stadionjába, ahol a két madridi rivális, a Real és az Atlético küzd meg a trófeáért.

A Real a 10. BL-győzelmére hajt. Legutóbb 2002-ben sikerült a királyiaknak elhódítani a legrangosabb európai klubtrófeát. A Real-szurkolók nagy örömére a döntő előtti edzéseken már együtt készült a társakkal a két klasszis: Cristiano Ronaldo – aki szülőhazájában érhet újra a csúcsra – valamint a walesi szélső Gareth Bale is.

– Már többször is elmondtam, hogy ez egy olyan mérkőzés lesz, amely előtt nem kell különösebben motiválni a játékosokat. Mindenki arról álmodik, hogy megnyer egy ilyen találkozót, aztán majd az összecsapás után meglátjuk, hogy az álmok valóra válnak-e. Ha úgy játszunk, ahogy tettük azt a Bayern ellen, Münchenben, akkor van esély a győzelmünkre – jelentette ki Carlo Ancelotti.


Az Atlético hívei is megnyugodhattak, miután edzésre jelentkezett a csapat gólfelelőse, Diego Costa, valamint a karmester, Arda Turan is. Mindketten a Barcelona elleni bajnokin szenvedtek sérülést, de a döntőben ott lehetnek a pályán. Az Atlético 1974 után másodszor jutott a döntőbe, de győznie eddig még nem sikerült. Ezen változtatna most a sikeredző, Diego Simeone.

– Úgy gondolom, hogy a Real nagyon komplett csapat. Jól és összeszokottan játszanak együtt. Jól védekeznek és nagyszerűen kontráznak. A világ legjobb csapatáról beszélünk, ha róluk van szó. Velük nézünk szembe a döntőben. Ennek ellenére mi vagyunk a spanyol bajnokok, és nagy alázattal fogunk játszani a fináléban – tette hozzá az Atlético trénere.

A történelem során először rendeznek városi döntőt a BL-ben, Madridban városházát napok óta a két csapat meze díszíti. A találkozó 3 stadiont is megtölt majd szurkolókkal: Madridban a Bernabeuban, és a Vicente Calderonban is figyelemmel kísérhetik a döntőt, akik nem jutottak el Lisszabonba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!