2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Már nem csak Gyurcsány listás helye kérdéses

2014. január 14., kedd 11:03, frissítve: kedd 12:57

A Hír TV információk szerint délben jelentheti be a baloldali szövetségi megállapodást az ellenzék.

Sajtóhírek szerint a közös lista első három helyén Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc áll majd. A negyedik helyet a Liberálisok vezetője, a volt SZDSZ-elnök Fodor Gábor kaphatja. Az Együtt-PM társelnöke, Szabó Tímea pedig várhatóan az ötödik helyen fog szerepelni. Közben a Magyar Nemzet és a Népszabadság azt írja, Bajnai Gordon csak a megállapodást írja alá, a listán nem szerepel majd. Az Együtt-PM Szövetség vezetője ugyanis azt fontolgatja, hogy a kampányt végigcsinálja, de a parlamentbe már nem ül be. A szocialista Szanyi Tibor reggel a Kossuth rádiónak cáfolta az erről szóló híreket.

 

A volt SZDSZ-elnök, Kuncze is ringbe száll

Egy másik SZDSZ-es vezető is indul a választásokon. A Népszabadság szerint Kuncze Gábor egyéniben, Szigetszentmiklóson és környékén méretteti majd meg magát. A kétszeres volt SZDSZ-elnök 1990 és 2010 között mindig nyert Pest megye 12. választókerületében.

Megpecsételődött Juhász sorsa

Eldőlhetett Juhász Péter sorsa. A Népszabadság azt írja, a baloldali megállapodás szerint a Demokratikus Koalíció embere, Kerék-Bárczy Szabolcs indul a belvárosban, Rogán Antal kihívójaként. Korábban itt az Együtt–PM társelnöke indult volna. Juhász Péter a múlt héten jelentette be, hogy nem hajlandó közös listán szerepelni sem Gyurcsány Ferenccel, sem Mesterházy Attilával. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért nevű civil csoport volt szóvivője korábban azt mondta, a mostani közös lista – korábbi ígéretükkel szemben – nem alkalmas korszakváltásra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!