2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lemondott a donecki „védelmi miniszter”

2014. augusztus 14., csütörtök 21:30, frissítve: péntek 08:20

Az ukrán válságról tárgyalt a miniszterelnök a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vezetőivel. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyar kormány mindent megtesz a békés rendezésért. Ukrajnában a múlt hónap végén részleges katonai mozgósítás kezdődött, Kárpátalján több ezer hadköteles férfi kap behívót, de a hatóságok ígéretei szerint közülük csak két és fél ezret soroznak be. Kelet-Ukrajnában a hadsereg fokozta a támadásokat az oroszbarát szakadárok ellen.

Egy lövedék 200 méterre csapódott be az egyik donecki szállodától, egy másik egy lakóháznak a harmadik emeletén robbant fel. Azt nem lehet tudni, hogy az ukrán hadsereg vagy az oroszbarát szeparatisták lőttek-e.

Az ukrán erők az elmúlt napokban fokozták a támadásokat a szakadárok ellen, a félmillió lakosú Luhanszkban egy nap alatt húsz civil halt meg. A körbezárt városban csaknem két hete nincs víz és áram. Az ukrán vezetés már korábban menekülésre szólította fel a lakosságot. A donecki szeparatisták katonai vezetője közben lemondott posztjáról, és a napokban távozott két másik szakadár vezető is.

A segélyszállító orosz konvoj negyven kilométerre vesztegel az ukrán határtól, a legközelebbi határátkelőt az oroszbarát szeparatisták ellenőrzik. Ukrajna attól tart, hogy a 270 kamion valójában katonai küldetést teljesít. Az egyik sofőr viszont azt mondja, hogy nem fegyvert, hanem élelmiszert és gyógyszert visznek.

Helyszíni tudósítások szerint a kamionok fehérre festett katonai járművek, amelyeket önkéntesek és orosz veteránok vezetnek. A konvojt a Vöröskereszt munkatársai kísérik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!