2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Korrupció a kormányban? – A miniszterelnök nem mond le

2013. június 14., péntek 11:40, frissítve: péntek 19:15

Nyolc kormánypárti politikust és magas rangú kormányhivatalnokot vett őrizetbe a cseh korrupcióellenes rendőrség. Az akció okairól és hátteréről, illetve eredményeiről az államügyészség későbbre ígért magyarázatot. Közben hét érintett ellen már vádat emeltek. A miniszterelnök leszögezte, hogy nem mond le, mert nem tud arról, hogy munkatársai bűncselekményeket követtek volna el.

Több száz szervezett bűnözés elleni nyomozó lepte el a kormányzati irodákat, a védelmi minisztériumot és más helyszíneket. A hatóság több magas rangú politikust és hivatalvezetőt vett őrizetbe korrupció gyanúja miatt.

A kormányfő továbbra is támogatja egyik legközelebbi segítőjét Jana Nagyovát, a miniszterelnöki kabinet vezetőjét, akit szintén őrizetbe vettek. „A bizalmam töretlen benne, nincs okom azt hinni, hogy bármi illegálisat elkövetett volna” – fogalmazott Petr Necas.

Az ellenzék azt várja el a miniszterelnöktől, hogy mondjon le, ha kiderül, hogy volt korrupció a kormányában. Necas azt állítja, nem tud ilyenről, ezért hallani sem akar a lemondásról. „Szeretném hinni, hogy a rendőri szervek függetlenül működnek, mindenféle politikai behatás nélkül” – kommentált Necas.

A rendőrség szerint eddig nyolc embert gyűjtöttek be, de konkrét vádakat még nem fogalmaztak meg. Az őrizetbe vetteket kihallgatták, és házukban, illetve egyéb ingatlanaikban házkutatást tartottak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!