2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hétórás lett volna a tűzszünet

2014. augusztus 4., hétfő 12:12, frissítve: hétfő 19:10

Pár órával a meghirdetett tűzszünet után menekült táborban lévő házat bombázott az izraeli hadsereg - adta hírül a Reuters. Palesztin közlések szerint egy nyolcéves kislány életét vesztette. Hétórás tűzszünetet hirdetett hétfőre Izrael a Gázai övezet túlnyomó részére. A hétórás fegyvernyugvást az éjjel jelentette be Izrael. Eredetileg közép-európai idő szerint délután 4-ig tartott volna.

Izraeli tankok vonultak a Gázai övezet határán: egyes alakulatok visszatérnek Izrael területére, mások a Gázai övezet keleti sávját foglalják el. A hadsereg egyoldalúan és fokozatosan fejezi majd be a gázai hadműveletet, mivel a területükre vezető alagutakat már csaknem mind felrobbantották. A zsidó állam hétórás tűszünetet hirdetett hétfőre, miután hadserege vasárnap újabb ENSZ-iskolánál hajtott végre támadást. Az akcióban legalább tíz, élelemért sorban álló embert öltek meg. A támadást az ENSZ főtitkára erkölcsi gyalázatnak és bűncselekménynek nevezte, és az ENSZ helyi segélyszervezete is élesen tiltakozott ellene. Az izraeli hadsereg azzal védekezett, hogy három fegyverest akartak kilőni, akik az iskola közelében ültek egy motoron. „Az izraeli hadsereg nem vesz célba ENSZ-létesítményeket. A reggeli órákban azonban valóban célba vettük terroristák egy csoportját, legalább két embert, akik az iskola közelében haladtak. Eltaláltuk őket, és vizsgáljuk a következményeket” – mondta az izraeli hadsereg szóvivője.

Az mindenesetre tény, hogy az izraeli hadsereg támadásaiban már korábban is számos kórház, iskola és civileket védő létesítményt ért találat. A török miniszterelnök egyenesen vérontással vádolja a zsidó államot. „Izrael bele fog fulladni az általa kiontott vérbe. A zsarnokság nem tart örökké, és egy nap meg fognak fizetni a zsarnokságukért. Türelmetlenül várunk arra, hogy eljöjjön az igazság napja. És teljes szívvel hiszem, hogy az igazság felül fog kerekedni” – hangsúlyozta a török miniszterelnök.

A csaknem egy hónapja tartó hadjáratban már több mint 1800 palesztin veszítette életét. Az ENSZ szerint nyolcvan százalékuk civil, köztük sok a nő és a gyerek. Izraeli oldalon két civil és 64 katona halt meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!