2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyász: meghalt Robin Williams

2014. augusztus 12., kedd 08:00, frissítve: szerda 08:49

Meghalt Robin Williams. Az Oscar-díjas amerikai színész holttestét otthonában találták meg, valószínűleg öngyilkos lett, a halálát fulladás okozta. Saját bevallása szerint is alkoholista és kokainfüggő volt, többször járt elvonókúrán. Szóvivője azt is közölte, hogy a színész depresszióban szenvedett.

Robin Williams karrierje egyik csúcspontján, az 1998-as Oscar-gálán élete egyetlen akadémiai elismerését kapta, a Good Will Hunting mellékszerepéért. „Köszönöm, hogy egy kategóriába kerülhettem ilyen nagyszerű emberekkel” – kezdte akkor a hálálkodást a színész. Az Oscar-díjon kívül hat Golden Globe és öt Grammy-díja is volt.

Robin Williams komikusként kezdte karrierjét, aztán a 70-es évektől tévésorozatokban szerepelt. Az egyik legelső az Egy úr az űrből. Williams egy földönkívülit játszik, akinek a feladata megfigyelni és értelmezni az embereket. A hasonló szerepek végigkísérték az életét. Will Hunting pszichiátere mellett volt tanár a Holt költők társaságában és ő segített feldolgozni az amerikai katonáknak a háborút is. Magyarországon az egyik legismertebb filmje a Jó reggelt, Vietnam! volt, amely még a 80-as években készült, ezért is több díjat kapott.

A sikerek ellenére Williams évek óta depresszióval küzdött, a kiutat a valóságból az alkohol és a kábítószer jelentette. 2006 óta többször ment elvonókúrára, utoljára idén júniusban. Akkor azt nyilatkozta, hogy már csak finomhangolásra van szükség és megszabadult a függőségeitől.

Egyik utolsó filmje az idén bemutatott Brooklyn legdühösebb embere volt. Ebben egy olyan férfit alakít, aki megtudja, hogy 90 perce van hátra az életből.


A 63 éves színész holttestét észak-kaliforniai otthonában találták meg. Öngyilkos lett, a halálát fulladás okozta. A hollywoodi hírességek sétányához folyamatosan érkeznek a gyászolók. Gyertyákat, virágokat, jókívánságokat hoznak. „Minden idők egyik legjobb komikusa volt. Úgy játszott, hogy az ember szívből tudott nevetni és az egész teste beleremegett. Nagyon intelligens, összetett módon volt képes megnevettetni az embert. Sok alakítása páratlan” – méltatta a néhai színészt Phillip Noyce filmrendező.

A színész halála miatt még Barack Obama elnök is részvétét fejezte ki. Williams felesége pedig azt kérte a rajongóktól, hogy ne a színész halálára, hanem az életére emlékezzenek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!