2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Ezt kérte még az IMF a kormánytól

2013. január 29., kedd 12:29, frissítve: kedd 22:11

A szabályozott energiaárak megszüntetését is kérte az IMF és az Európai Bizottság delegációja a magyar kormánytól – tudta meg a Népszabadság.

A lap szerint az Európai Bizottság úgy véli, ahhoz, hogy Magyarország kikerülhessen a túlzottdeficit-eljárás alól, és a 3 százalékos szint alatt maradhasson a költségvetési hiány, nem adóemelésekre van szükség. A Népszabadság szerint a delegáció hétfői látogatásán többek között azt állapította meg, hogy a magyar gazdaság teljesítménye azért gyenge, mert egyes gazdaságpolitikai intézkedések hátráltatják a növekedést. A lap a tárgyalások egyik résztvevőjére hivatkozva azt írja: a delegáció megállapítása szerint a kormány a nemzetközi elvárásokkal ellenkező intézkedéseket hozott.

A magyar kormány több kérdésben továbbra sem ért egyet az IMF-fel – így reagált a hiteltárgyalásokat vezető miniszter az országjelentésre; Varga Mihály szerint a bankok megadóztatása is ilyen. A tárca nélküli miniszter a Magyar Távirati Irodának azt is mondta: a valutaalap tulajdonképpen az Európai Bizottsággal vitázik, az uniós testület ugyanis a tavalyi őszi országjelentésében az idei évre már 3 százalék alatti hiánnyal számolt. Varga Mihály ugyanakkor pozitív lépésnek tartja, hogy a nemzetközi delegációk elismerték a pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében tett kormányzati intézkedéseket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!