2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Este folytatódhatnak a támadások

2014. július 26., szombat 13:10, frissítve: szombat 16:35

Félnapos humanitárius tűzszünet kezdődött reggel a Gázai övezetben. Izrael azonban nem sokkal a fegyvernyugvás kezdete előtt is bombázta a területet, a támadásban négy gyerek és huszonnégy felnőtt halt meg. A harcok eddig 898 palesztin halálos áldozatot követeltek, Izraelben 37-en haltak meg.

A Palesztin Hatóság rádiójának közlése szerint délig hatvan holttestet emeltek ki a romok alól. A halottak között van a Hamász évekkel ezelőtt meggyilkolt vezetőjének, Jaszin sejknek az egyik unokája is.

A félnapos tűzszünetben a Hamász és Izrael péntek késő este állapodott meg, Izrael azonban fenntartotta magának a jogot arra, hogy a fegyvernyugvás ideje alatt is folytassa a csempészalagutak megsemmisítését.

A tűzszünettel Izrael arra adna lehetőséget, hogy a civil lakosság biztonságosabb területekre menekülhessen, a zsidó állam ugyanis nem mond le a kiszemelt célpontok megsemmisítéséről, a nemzetközi felháborodás miatt azonban csökkentené a civil áldozatok számát.

Nem sokkal a fegyvernyugvás előtt még heves összecsapások voltak. A nyugati partvidéken a palesztin lakosság a támadások ellen tiltakozott. Az izraeli hadsereg több alkalommal is tüzet nyitott a tüntetőkre, és Nábluszban megölt egy fiatalembert. Összecsapások voltak Betlehemben és Hebronban is. A harcok itt ugyancsak több halálos áldozatot követeltek.

A tűzszünet meghosszabbítása egyelőre szóba sem került, így várható, hogy az izraeli hadsereg este nyolc óra után folytatja a támadásokat a Gázai övezet ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!