2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Csak az influenzának sikerült távozásra bírnia Janukovicsot

2014. január 30., csütörtök 17:37, frissítve: péntek 10:15

Az ukrán ellenzék az amnesztia törvény elfogadása és a nagy hideg ellenére is folytatja a tüntetést. Közben az ukrán elnök betegségére hivatkozva kórházba vonult, honlapján azonban megüzente, hogy most az ellenzéken a sor, a kormányzat ugyanis szerinte mindent megtett a válság megoldásáért.

Már második napja mértek –21  Celsius-fokot a reggeli órákban Kijevben, a tüntetők azonban nem adják fel. A sátortábor lakói többségében Nyugat-Ukrajnából érkeztek, a kijeviek inkább hazajárnak aludni, de reggelente ismét a téren gyülekeznek. Sem a hideg, sem a parlamentben elfogadott amnesztiatörvénnyel nem veheti rá őket a távozásra. A kormányzat ugyan egyeztetett az ellenzékkel az amnesztia ügyében, a kormánytöbbség azonban végül saját változatát fogadta el szerda este. Ezért az ellenzéki vezetők a voksolás után a demonstrációk folytatására szólították fel a kijevi Függetlenség terén tüntető tömeget.

– Biztosak vagyunk abban, hogy ez a törvény nem felel meg az emberek érdekeinek, továbbá, hogy meg tudjuk őrizni a békét. Mindent megteszünk azért, hogy ne folyjon vér. Békés eszközökkel le tudjuk váltani a mostani hatalmat – szögezte le Vitalij Klicsko.


Az ukrán államfőt átmenetileg csak az influenzának sikerült távozásra bírnia, Viktor Janukovicsot ugyanis súlyos légúti tünetekkel és magas lázzal kórházban kezelik. Betegségével hatalmi vákuum keletkezett Ukrajnában, hiszen a napokban a miniszterelnököt is leváltották.

A kórházban fekvő ukrán elnök honlapján közölte, hogy az ukrán vezetés mindent megtett a politikai válság rendezése érdekében. Szerinte az ellenzék viszont továbbra is feszültséget kelt, amikor arra szólítják fel az embereket, hogy álljanak kinn a fagyban néhány vezető politikai ambíciója kedvéért.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!