2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bíróságon védenék az adatgyűjtést Bajnaiék

2013. március 25., hétfő 18:42, frissítve: kedd 14:18

Bírósághoz fordul az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség, ha az adatvédelmi biztos szabálytalannak találja az E-14 adatgyűjtő kampányát. A volt miniszterelnök internetes adatgyűjtése miatt állampolgári bejelentés után indult adatvédelmi vizsgálat.

Bajnai Gordon a jogállamiság próbájának nevezte internetes adatgyűjtő kampányuk vizsgálatát. Az adatvédelmi hatóság elnökéhez, Péterfalvi Attilához egy állampolgár fordult, aki a toborzó akciót többszörösen aggályosnak tartja. Szerinte Bajnaiék nem tüntették fel egyértelműen az adatgyűjtés célját. Kifogásolta azt is, hogy az internetes oldalon regisztráló állampolgárok adatai – például a politikai meggyőződésükre vonatkozó információk – harmadik személyhez is kerülhetnek, illetve azokat Európán kívüli országba is továbbíthatják.

Bajnai Gordon azt állítja, hogy az adatgyűjtés módszerét Péterfalvi Attila előzetesen megismerte. „A kollégáim előzetesen egyeztettek vele, mielőtt ezt a programot megírták” – mondta, hozzátéve: annak szellemében fognak eljárni, amit a jog diktál. Készen állnak arra is, hogy bírósághoz forduljanak ebben a kérdésben.

A hatósági vizsgálat még tart. Péterfalvi Attila azt mondja, ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, azokhoz az amerikai belbiztonsági szolgálatok korlátlanul hozzáférhetnek. Az adatbiztos megjegyezte: a korábbi gyakorlatnak megfelelően, ha törvényt sért egy adatgyűjtő, a hozzá került személyes információkat köteles azonnal megsemmisíteni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!