2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Vatikán közleményben ítélte el a médiát

2013. február 23., szombat 21:15, frissítve: hétfő 14:33

Elítélte a sajtót a Vatikán. A szombaton kiadott közlemény szerint a XVI. Benedek lemondását övező, ellenőrizetlen találgatásokkal a média súlyos kárt tesz az egyházi intézményekben, és befolyásolni akarja a pápaválasztó bíborosokat.

Pápaságának utolsó napjaiban XVI. Benedek búcsúzik a nyilvánosságtól. Szombaton a Vatikán központi hivatalának, a Curiának a dolgozóitól köszönt el.

Eközben a Vatikán közleményben ítélte el a médiát, amiért bizonytalan eredetű dokumentumokra hivatkozva azt terjesztik, hogy a pápa lemondásának hátterében a titkos vatikáni iratok kiszivárogtatásának botránya áll. A Szentszék szerint az ilyen hírekkel befolyásolhatják a pápa utódjának megválasztására készülő bíborosokat.


A vezető olasz lapokban megjelent cikkek a Curián belüli korrupcióról és belső hatalmi harcokról számoltak be. Egyes vélemények szerint emiatt a bíborosok nem fognak a főként olasz papokból álló Curia belső köreivel kapcsolatban álló utódot választani. A La Repubblica napilap főszerkesztője később bevallotta, hogy nem ismerték a dosszié tartalmát.

Vasárnap a pápa utoljára ad áldást a déli Úrangyala-imádság után a Szent Péter téren összegyűlt híveknek, hivatalosan február 28-ig áll a katolikus egyház élén. Az utódját megválasztó konklávé várhatóan március 15-én ül össze.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!