2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Jobbik népszavazást kezdeményez a magyar föld védelmére

2013. június 25., kedd 21:27, frissítve: szerda 11:13

A földtörvény múlt pénteki zárószavazásán történtek miatt negyven jobbikos képviselő egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolja az Országgyűlés alelnöke.

Latorcai János előterjesztését azzal indokolja: a radikális képviselők közvetlen fizikai erőszakkal fenyegető magatartást tanúsítottak. A Jobbik-frakció három tagja – Balczó Zoltán, Hegedűs Tamás és Pörzse Sándor – nem vett részt az akcióban, így az ő tiszteletdíjukat nem csökkentik.

A radikális párt kedd délutánra földvédelmi kerekasztalt hívott össze a Képviselői Irodaházba, az épületbe azonban több meghívottat nem engedtek be, így a Jobbik végül a közelben, a Hazatérés Templomában tartotta meg a rendezvényt. A kerekasztalon abban állapodtak meg, hogy népszavazást kezdeményeznek. A pontos kérdésről még nem született döntés.

„Népszavazási kezdeményezéssel fogunk élni abból a célból, hogy Magyarországnak az uniós csatlakozási szerződését módosítsuk – közölte Vona Gábor pártelnök. – Úgy érezzük, erre mindenképpen szükség van, mert ha ez nem történik meg, ha a föld továbbra is a tőke szabad áramlása alá tartozó árucikk marad, akkor Magyarország egyszerűen képtelen lesz megvédeni a földjét.”

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!