2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A hadsereg is készül a halálos járványra

2014. augusztus 4., hétfő 13:45, frissítve: kedd 08:59

Sürgősségi tervet dolgozott ki az ebola ellen a német hadsereg Nyugat-Afrikában állomásozó ENSZ-katonái miatt. A járvány miatt Kínában is szigorú egészségbiztonsági intézkedéseket vezettek be a kórházakban. A Reuters úgy tudja: a Libériából vasárnap hazaszállított ebolás amerikai misszionárius állapota javul, kezelőorvosai szerint azonban nem biztos, hogy túléli a fertőzést. A vírussal eddig legkevesebb 1300 ember fertőződött meg.

A német hadsereg sürgősségi tervet dolgozott ki az ebola ellen, a nyugat-afrikai Maliban és Szenegálban ugyanis 173 német ENSZ-katona állomásozik. Elsősorban a fertőzést akarják megakadályozni, de felkészültek arra is, ha valaki megfertőződik: az érintett katonát karanténba fogják helyezni. A Bundeswehr emellett arra is figyel, hogy az Afrikában szolgálatot teljesítő katonái Európában beszerzett húst kapjanak.

Kínában a nemzeti egészségügyi és családtervezési bizottság rendeletben írta elő a kórházaknak, hogy vegyék komolyan a fertőtlenítésre vonatkozó előírásokat, és két órán belül jelentsék, ha megbetegedést észlelnek.


A Kínához tartozó, de különleges igazgatású Makaóban a határátkelőkön ellenőrzik a veszélyeztetett országból érkezőket. Egy dél-koreai egyetem pedig a járvány miatt visszavonta három nigériai diák meghívását egy félig ENSZ-rendezésű konferenciára.

„Nem áll módunkban vendégeket fogadni ebolával fertőzött országokból. Egyébként a konferenciát a tervek szerint megtartjuk” – nyilatkozta Hur In-Sub kollégiumvezető.

Nigéria egyébként nem tartozik a fertőzött országok közé, ott a betegségben egy libériai utas vesztette életét. Az ENSZ adatai szerint Nyugat-Afrikában legalább 1300 ember fertőződött meg a vérzéses láz vírusával, és a betegségben eddig legalább 729-en haltak meg. Libériában a napokban már hazaszállították az egyik megbetegedett amerikai orvost, és hamarosan az Egyesült Államokba érkezik a másik ebolával megfertőződött amerikai is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!