2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A DK a legfőbb ügyészt sürgeti a Kovács Béla-ügyben

2014. szeptember 24., szerda 15:28, frissítve: szerda 17:17

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a legfőbb ügyészt és Pintér Sándor belügyminisztert, hogy haladéktalanul bocsássák az Európai Parlament rendelkezésére azokat az iratokat, amelyek alapján az EP illetékes bizottsága dönthet Kovács Béla mentelmi ügyében.

A DK EP-képviselője szerint Polt Péter államtitokra hivatkozva nem hajlandó adatokat szolgáltatni. Molnár Csaba ezt egy birtokába került levélre hivatkozva mondta, amelyet a cseh néppárti Pavel Svoboda, az Európai Parlament mentelmi kérdésekkel is foglalkozó jogi ügyek bizottságának elnöke írt Polt Péternek.

„Él bennünk a gyanú, hogy a Fidesz és Polt Péter nem akarja lefolytatni a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó eljárást a jobbikos EP-képviselővel, Kovács Bélával szemben. El akarják tussolni ezt az ügyet” – közölte Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Mint arról korábban beszámoltunk, közben elnökségi ülést hívott össze a Jobbik Kovács Béla ügye miatt. Az Index kedden írt arról, hogy a Jobbik EP-képviselőjének felesége KGB-ügynök lehet. Az orosz–osztrák állampolgárságú asszony korábban egy japán és egy osztrák férfihoz is hozzáment, de a japántól nem vált el. Kovács Béla titkosszolgálati manipulációnak tartja az írást, és perrel fenyegetőzik. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!