2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rengeteget költünk karácsony előtt

Hír TV

2017. december 17., vasárnap 17:55, frissítve: vasárnap 18:16

A tavalyi ezermilliárdnál többet hagyhatnak idén decemberben a boltokban a magyarok. A kereskedők szerint 3-4 százalékkal költhet többet a lakosság advent idején, illetve karácsonykor.

Marékszámra veszik a szaloncukrot egy budapesti üzletben. Ezüstvasárnap már mindenhol érezhető az ünnepet megelőző legnagyobb vásárlói roham. Karácsonyhoz közeledve az ajándékvásárlás mellett már az asztalra szánt élelmiszerek beszerzése is elindult.

A boltok forgalma ezen a hétvégén már volt, ahol a duplájára nőtt a korábbi hétvégékhez képest.

Minden élelmiszertermék iránt jelentős mértékben megnőtt a kereslet. Mindez azt jelenti, hogy az áruházak a szokásos szombati forgalomhoz képest megduplázták, sőt még annál is nagyobb mértékben növelték a forgalmukat – nyilatkozta a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila.

A kereskedelmi szövetség becslései szerint idén a tavalyinál biztosan több pénzt fognak elkölteni a magyarok, hiszen jelentősen emelkedtek a bérek.

Azzal számolunk, hogy a teljes decemberi költekezés a múlt évi ezermilliárd forintnál 3-4 százalékkal legalább nagyobb lesz. A bérkiáramlás, keresetek növekedése tíz százalék felett volt, tehát a háttere, gazdasági háttere ennek megvan – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkár.

Mivel idén december 24. éppen vasárnapra esik, ezért aznap, aranyvasárnap csak délután 2 óráig tartanak nyitva a boltok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!