2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Elindulhat a lakáslottó

Hír TV

2017. november 24., péntek 08:32, frissítve: péntek 08:57

Karácsonyi roham

Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet – derül ki a Világgazdaság összeállításából. A kereskedők úgy számolnak, hogy a tavaly decemberi, ezermilliárd forintot is meghaladó forgalom idén 3-4 százalékkal bővülhet, és az év végi költekezésből több mint 200 milliárd forintot fedhet le az élelmiszer-vásárlás és az ajándékozás.

Jogosítványtámogatás

Beszáll az állam a fiatalok jogosítványszerzésébe. Az emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy a húsz év alattiaknak 25 ezer forint erejéig kifizetik a kresztanfolyam és a vizsga díját. Egy jogosítvány ára már a 200 ezer forintot is eléri, azaz az állam ennek a nyolcadát finanszírozza. Az intézkedés 2018 második félévében lép életbe.

Nok

Elindulhat a lakáslottó, jóváhagyta a jegybank a 180 fős Central Nemzeti Otthonteremtési Közösség nyilvántartásba vételi kérelmét. A nemzeti otthonteremtési közösségek lényege, hogy a közösség tagjai közösen gyűjtik megtakarításaikat, a felhalmozott pénzből negyedévente vásárolhatnak új építésű lakásokat a sorsolással kiválasztott tagok. Nekik a beköltözés után is fizetniük kell a tíz vagy tizenöt éves időszak végéig, így a tervek szerint minden tag ingatlanhoz jut majd.

Herbária

Családi viszály miatt az ellehetetlenülés határára jutott a magyar gazdaság egyik hagyományos családi vállalata, a a Herbária Zrt. – értesült a Hír TV Célpont című műsora. A gyógynövényekkel és kozmetikumokkal foglalkozó, milliárdos árbevételű társaság füvesemberek százainak a megélhetését biztosítja, a családi konfliktus miatt azonban információink szerint a piacát és a beszállítói hálózatát is elveszítheti. A két tulajdonos háborúzik egymással; a termelés még zajlik, de az értékesítésben gondot okozhat, hogy jelenleg nem tudni, ki szerződik le a termelőkkel a jövő évi termésre.

BUX

Mínuszban zárt a a budapesti értéktőzsde részvényindexe. A BUX csaknem 0,5 százalékos csökkenéssel 39 962 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények veszteséggel zártak.

Devizapiac

Erősödött a forint az euróhoz képest, a közös uniós devizát a 312-es szinten jegyezték, a frankot 268, a dollárt a 263 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!