2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Visszatértek az állattartáshoz a falusiak

Visszatértek az állattartáshoz a falusiak a feldolgozott termékek közvetlen értékesítésének megkönnyítésével a Fiatal Gazdák Szövetsége szerint. Az érintett gazdákra szigorúbb higiéniai szabályok vonatkoznak, mint azokra, akik saját fogyasztásra vágnak disznót.

A házi vágást nem kell bejelenteni a hatóságoknak, ha a hurkát, kolbászt, disznósajtot nem adják el. A kistermelőkre szigorúbb szabályok vonatkoznak. Évente 72 disznót vágathatnak le engedélyezett vágóhídon vagy vágóponton. Termékeiket a környék piacain vagy boltjaiban árulhatják.

– Létezik falusi vendéglátás. Ebben az esetben adottak a lehetőségek arra, hogy saját állatát valaki levágja, és azt feltálalja pont abból kifolyólag, hogy a falusi ízeket, ételkülönlegességeket megízleltesse a turistákkal” – mondta a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője, Farle Csaba.

Magyarországon az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkent a sertések száma.

– Volt nyolc év, amikor nagyon keveset hallottunk arról, hogy a helyi termékelőállítás milyen fontos dolog, hogy a közvetlen értékesítésben mennyi lehetőség van. A 2010 óta eltelt időszak kommunikációs váltása már érezteti a hatását – tette hozzá Mikula Lajos. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének ügyvezető elnök úgy látja, hogy egyre több helyen tartanak a kistelepüléseken, falvakban jószágot, csirkét, disznót.

A gazdák szerint hatékonyabb ellenőrzéssel a rossz minőségű húsimport kiszűrhető lenne.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!