2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Gazdaság

Versenyt teremthet a pénzintézetek között a januártól igényelhető csok plusz + videó

Versenyt teremthet a pénzintézetek között a januártól igényelhető csok plusz - hívta fel a figyelmet az ingatlan.com vezető elemezője. Balogh László szerint a 15, 30, vagy 50 millió forintos támogatott hitel esetében a kamat nem fix, hanem legfeljebb három százalék lehet. A kormányzat közben társadalmi vitára bocsátotta az új csok plusz részletszabályait, amelyről a hónap végéig lehet véleményt mondani.

  • Versenyt teremthet a pénzintézetek között a januártól igényelhető csok plusz + videó

Az ország számos pontján felpöröghet az ingatlanpiac, ugyanis a kormány az év közepén jelentette be, hogy januártól új családtámogatási formát vezetnek be. A csok plusz részletszabályai a napokban jelentek meg.

A 15, 30, vagy 50 millió forintos támogatott kölcsön futamideje legalább 10, legfeljebb 25 év lehet. Az igénylést követő első évben a tőkét nem kell törleszteni, csak a kamatot. Emellett az első gyermek megszületésénél egy évre fel lehet függeszteni a törlesztést.

A szerződéskötéstől számított második gyermek után pedig 10 millió forintot átvállal az állam a tőketartozásból, a harmadik, és a további gyermekek után pedig újabb 10 millió forintot. Az első közös otthonukat tervező házaspároknak 80 millió forint ingatlanértékig mindez továbbra is illetékmentes lesz.

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy igen, az illetékmentesség ebben a 80 millió forintos értékhatárig továbbra is megmarad, az önerő, illetve a kapcsolódó hitelfelvételhez kapcsolódó szabályok pedig a Nemzeti Bank, illetve a bankoknak a hatásköre"

- mondta híradóknak a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Hornung Ágnes rámutatott arra is, hogy a csok plusz akár a falusi csok-kal is összevonható.

A szakemberek már jövőre azt várják, hogy a csok plusz elindítja felfelé a most mélyponton lévő ingatlanpiacot, ám igazi fellendülést 2025-től jeleznek előre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!