2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Versenyelőnyt jelenthet a magyar termelőknek

A hazai termelőknek jelenthet versenyelőnyt a jegybanki alapkamat csökkentése – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának Bánfi Tamás tanszékvezető egyetemi tanár.

A monetáris tanács korábbi tagja szerint az eddigi alapkamat-csökkentéseket a gazdaság teljesítménye is indokolta. Úgy véli: a forint árfolyamának gyengülése nemcsak az exportot ösztönözheti, segítheti a hazai termelőket is azzal, hogy az importtal szemben versenyelőnybe kerülhetnek.

„Világos, hogy ha túl erős a forint, az az exportot egyértelműen fékezi, az importot ösztönzi, következőleg a hazai termelő van hátrányban. Egy gyengébb árfolyam az importot korlátozhatja, bár nem mondom, hogy ezt teszi, előbb-utóbb be fog következni, és a hazai termelő kerülhet versenyelőnybe ilyen módon az importtal szemben” – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a Bruttónak.

További részletek a Bruttóban 19 óra 30 perctől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!