2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Gazdaság

Véget ért a recesszió hazánkban + videó

Visszatért Magyarország a növekedési pályára, 0,9 százalékkal erősödött a gazdaság teljesítménye, és ezzel véget ért a technikai recesszió hazánkban – jelentette be a pénzügyminiszter.

  • Véget ért a recesszió hazánkban + videó

Varga Mihály a legfrissebb GDP adatokra reagálva azt mondta: a magyar gazdaság a háborús és szankciós válság ellenére is növekedési pályára áll. A miniszter hozzátette: a jó teljesítményt segíti, hogy a kormány letörte az inflációt.

A reálbérek újra növekednek, a mezőgazdaság, az ipar és az export az európai gazdaság ellenére is erősödni tudott. Uniós összehasonlításban a magyar gazdaság továbbra is előrébb jár a kilábalást tekintve. A járvány előtti szintet már öt százalékkal múlja felül a gazdaság teljesítménye míg az uniós átlag 3,5 százalékon áll. Azzal számolunk, hogy a következő években tartósan és magas ütemben növekedhet a gazdaság – hangsúlyozta a pénzügyminiszter. 

A kormány és a jegybank is komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt időszakban az infláció visszaszorítása és a gazdasági növekedés serkentése érdekében.

A témával kapcsolatban Regős Gábort, a Makronóm Intézet vezető közgazdászát kérdeztük a Híradóban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!