2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Gazdaság

Vége is van és még sincs vége a miskolci cementgyár történetének

Ítéletet hozott 2024. október 3-án a Miskolci Törvényszék közigazgatási tanácsa a cementgyári ügyként ismert közigazgatási peres eljárásban. Ebből újra az derül ki, hogy új engedélyeztetési eljárásra lenne szükség ahhoz, hogy újranyithasson a cementgyár.

  • Vége is van és még sincs vége a miskolci cementgyár történetének

Az előzményi eljárásban a Miskolci Törvényszék 2023. július 14-én hozott ítéletét a Kúria – a felülvizsgálati kérelmet részben alaposnak találva – hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására, új határozat hozatalára utasította a bíróságot, iránymutatást adva a bizonyítás tekintetében. A megismételt, jelen ítélettel lezárult eljárásban a törvényszék az elsőfokú hatóság 2016. szeptember 14-én kelt határozatát – az alap és módosító határozatra is kiterjedő hatállyal – hatályon kívül helyezte a hatóságot új eljárás lefolytatására kötelezve. Így ismét a törvényszék elő került a cementgyár ügye.

A megismételt eljárásra a törvényszék előírta az elsőfokú hatóság számára, hogy a perben beszerzett igazságügyi szakértői véleményt érdemben értékelje, és ennek figyelembevétele mellett folytassa le az eljárást, és döntsön az elsőrendű alperesi beavatkozó (HCM 1890 Zrt.) kérelméről. Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek – tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

„Cementgyári ítélet: mintha mi sem történt volna” – írtuk tavaly júliusban, amikor a törvényszékről tudósítottunk a megszületett ítéletről, amely úgy tűnt, pontot tesz a hosszú, érdekes fordulatokat hozó tárgyalássorozat végére, amelyben a cementgyár újranyitása ellen harcoltak a civilek, élükön F. Nagy Zsuzsannával, a Zöld Kapcsolat Egyesület elnökével. 

A törvényszéknek akkor az engedélyezési eljárás megfelelősége körében kellett döntenie, amelynek keretében csakis különleges szakértelemmel, vagyis megfelelő kompetenciával rendelkező szakértő kirendelésével megválaszolható kérdésekben kellett állást foglalnia. Illetve arra a kérdésre keresték a választ, hogy a cementgyár újranyitásáról, vagy egy új üzem létrehozataláról van-e szó.

teljes cikk a Boon.hu honlapján olvasható.

Fotó: Vajda János / Boon.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meg kell maradnia a mostani bérdinamikának + videó

Meg kell maradnia a mostani bérdinamikának + videó

A geszti a kormányülésen szó volt arról, hogy két-három éven belül hogyan lehet elérni az ezereurós minimálbért és a mintegy hatszáz ezer forintos átlagbér egymillió forintra emelését. Vendégünk volt Palóc André, a Századvég vezető elemzője és kapcsoltuk Hecker Flórián újságírót.
Izrael részéről ekkor lesz Libanonnal „lerendezve a számla” + videó

Izrael részéről ekkor lesz Libanonnal „lerendezve a számla” + videó

Folytatta Bejrút bombázását Izrael, tízezrével menekülnek az emberek Libanonból, hamarosan megindulhat az offenzíva. Vendégünk volt N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa, majd kapcsoltuk Robert C. Castelt, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Belépett a magyar piacra az Allegro

Belépett a magyar piacra az Allegro

Belépett a magyar piacra az Allegro, az európai hátterű online piactéren a fogyasztók több mint 150 millió ajánlat közül választhatnak - közölte az Allegro pénteken az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!