2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Varga Mihály: Uniós szinten is kedvező a hazai GDP-növekedés

A magyar gazdaság növekedési lendülete az év első negyedévében is tart - értékelte a ma közölt GDP-adatokat a pénzügyminiszter. Varga Mihály azt mondta: az 5,3 százalékos növekedés azt jelenti, hogy az Európai Unióban is a vezető országok közé tartozik hazánk a gazdasági növekedés terén. A tárcavezető szerint a kedvező adatok mögött három folyamat áll: a beruházások magas volumene valamint a munkahelyek számának és az exportnak a bővülése.

  • Varga Mihály: Uniós szinten is kedvező a hazai GDP-növekedés

Az elmúlt évtizedekben egyszer volt arra példa, hogy ennél magasabb gazdasági növekedés valósult meg, 2000 első negyedévében, akkor azonban hozzá kell tenni hogy jóval nagyobb mértékben nőtt az államadósságának a mértéke tehát azt tudom mondani, hogy akkor is alapvetően egy eladósodással együtt járó részben gazdasági növekedés valósult meg most nincs erről szó. Az államadósságunk aránya az elmúlt években most már 8. éve ugye csökken az államháztartási hiány visszafogott ebből kifolyólag tehát egy új típusú egy új szerkezetű gazdasági növekedés van ami jóval kedvezőbb jóval egyensúlyibb mint korábban.

-fogalmazott a pénzügyminiszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!