2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó - sajtótájékoztató élőben

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Varga: Pénzügyi katasztrófát hárított el a kormány

Pénzügyi katasztrófát hárított el a kormány a devizahitelek forintosításával – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály azt mondta, a svájci jegybank váratlan intézkedése után 20-25 százalékkal drágultak volna a devizahitelek, ha a kormány nem dönt már korábban az árfolyam rögzítéséről. A tárcavezető hangsúlyozta: a bankok februártól számolnak el ügyfeleikkel, ami – számításaik szerint – őszre mind a devizahiteleknél, mind a forinthiteleknél lezárulhat. Varga Mihály hozzátette: a devizahitelezés rendezésével a kormány az előző szocialista kabinetek hibáit javította ki.

– Komoly nehézségek árán, de sikerült jóvátennünk azt a súlyos hibát, amit a szociális kormányok elkövettek azzal, hogy nem szabályozták megfelelően a bankon hitelezési gyakorlatát. Most már jól látszik, egy pénzügyi katasztrófát sikerült elhárítanunk, ha nem léptünk volna időben, akkor hétszázmilliárd forinttal több adóssággal kellene szembenézniük a magyar családosoknak – szögezte le Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!