2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Gazdaság

Varga: Pénzügyi katasztrófát hárított el a kormány

Pénzügyi katasztrófát hárított el a kormány a devizahitelek forintosításával – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály azt mondta, a svájci jegybank váratlan intézkedése után 20-25 százalékkal drágultak volna a devizahitelek, ha a kormány nem dönt már korábban az árfolyam rögzítéséről. A tárcavezető hangsúlyozta: a bankok februártól számolnak el ügyfeleikkel, ami – számításaik szerint – őszre mind a devizahiteleknél, mind a forinthiteleknél lezárulhat. Varga Mihály hozzátette: a devizahitelezés rendezésével a kormány az előző szocialista kabinetek hibáit javította ki.

– Komoly nehézségek árán, de sikerült jóvátennünk azt a súlyos hibát, amit a szociális kormányok elkövettek azzal, hogy nem szabályozták megfelelően a bankon hitelezési gyakorlatát. Most már jól látszik, egy pénzügyi katasztrófát sikerült elhárítanunk, ha nem léptünk volna időben, akkor hétszázmilliárd forinttal több adóssággal kellene szembenézniük a magyar családosoknak – szögezte le Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!