2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

Varga Mihály: Támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében

A kormány álláspontja változatlan, a gazdaságvédelem érdekében támogatni kell a beruházásokat, mert azok munkahelyeket teremtenek, és ma a munkahelyek a legfontosabbak - jelentette ki Varga Mihály a PreBeton Zrt. új üzemének pénteki átadó ünnepségén, Erdőteleken.

  • Varga Mihály: Támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy a nagyvállalati beruházási támogatási program keretét 40 milliárd forintra megemelték. "A kormány gazdaságvédelmi programja eddig 1,2 millió munkahelyet őrzött meg, 225 ezer munkahely részesült bértámogatásban" - jelentette ki a pénzügyminiszter. A PreBeton Zrt. 5,3 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházásához a kormány több mint 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.

A veszélyhelyzet kihívásaira Magyarország időben hozta meg a védelmi intézkedéseket - emelte ki a tárcavezető, hozzátéve, hogy így most a munkahelyek megőrzésére és a beruházások támogatására tud fókuszálni a kormány.

Varga Mihály a gazdaságvédelmi akciótervvel kapcsolatban elmondta, a kormány nem hagy fel a magyar vállalatok támogatásával, a gazdaság újraindításához erre szükség van.

A miniszter az uniós hitelcsomag körüli vita kapcsán kijelentette: Magyarországnak nincs szüksége hitelre, ugyanakkor méltánytalan lenne, ha újra a szegényebb országoktól csoportosítanának át. Arra van szükség, hogy a keretet politikamentesen, méltányosan osszák el, s a pénzeket kizárólag a gazdaság újraindítására lehessen használni - hangsúlyozta a tárcavezető.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: nem csak munkahelyteremtést és gazdasági fellendülést hoz a térségbe a betonelemgyártó üzem, a társadalmi és kulturális életben is fejlődést indít el. Erdőtelek felzárkózását és fellendülését várják a beruházástól.

Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója egyebek között arról beszélt, hogy a 185 milliárdos forgalom és a cég tavalyi eredménye tette lehetővé a beruházást. "Az üzem termel, elegendő munkája van" - jelentette ki. Most 50 dolgozójuk van, s a foglalkoztatottak számát akár százra is tudják emelni - tette hozzá.

Forgács Jánosné, Erdőtelek polgármestere szerint a beruházás három célt is megvalósít: hozzájárul a munkehelyteremtésre vonatkozó kampányígéretük megvalósításához; az érkező cégek révén az önkormányzati bevételek növekedhetnek; elősegíti a kormányzat családok és emberek védelmét célzó programjának a megvalósítását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!