2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Varga Mihály: Támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében

A kormány álláspontja változatlan, a gazdaságvédelem érdekében támogatni kell a beruházásokat, mert azok munkahelyeket teremtenek, és ma a munkahelyek a legfontosabbak - jelentette ki Varga Mihály a PreBeton Zrt. új üzemének pénteki átadó ünnepségén, Erdőteleken.

  • Varga Mihály: Támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy a nagyvállalati beruházási támogatási program keretét 40 milliárd forintra megemelték. "A kormány gazdaságvédelmi programja eddig 1,2 millió munkahelyet őrzött meg, 225 ezer munkahely részesült bértámogatásban" - jelentette ki a pénzügyminiszter. A PreBeton Zrt. 5,3 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházásához a kormány több mint 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.

A veszélyhelyzet kihívásaira Magyarország időben hozta meg a védelmi intézkedéseket - emelte ki a tárcavezető, hozzátéve, hogy így most a munkahelyek megőrzésére és a beruházások támogatására tud fókuszálni a kormány.

Varga Mihály a gazdaságvédelmi akciótervvel kapcsolatban elmondta, a kormány nem hagy fel a magyar vállalatok támogatásával, a gazdaság újraindításához erre szükség van.

A miniszter az uniós hitelcsomag körüli vita kapcsán kijelentette: Magyarországnak nincs szüksége hitelre, ugyanakkor méltánytalan lenne, ha újra a szegényebb országoktól csoportosítanának át. Arra van szükség, hogy a keretet politikamentesen, méltányosan osszák el, s a pénzeket kizárólag a gazdaság újraindítására lehessen használni - hangsúlyozta a tárcavezető.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: nem csak munkahelyteremtést és gazdasági fellendülést hoz a térségbe a betonelemgyártó üzem, a társadalmi és kulturális életben is fejlődést indít el. Erdőtelek felzárkózását és fellendülését várják a beruházástól.

Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója egyebek között arról beszélt, hogy a 185 milliárdos forgalom és a cég tavalyi eredménye tette lehetővé a beruházást. "Az üzem termel, elegendő munkája van" - jelentette ki. Most 50 dolgozójuk van, s a foglalkoztatottak számát akár százra is tudják emelni - tette hozzá.

Forgács Jánosné, Erdőtelek polgármestere szerint a beruházás három célt is megvalósít: hozzájárul a munkehelyteremtésre vonatkozó kampányígéretük megvalósításához; az érkező cégek révén az önkormányzati bevételek növekedhetnek; elősegíti a kormányzat családok és emberek védelmét célzó programjának a megvalósítását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!