2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Gazdaság

Varga Mihály: Örömteli a keresetek növekedése

Az első negyedévben 6,4 százalékkal nőttek a keresetek – a KSH legfrissebb adatai szerint.

A vállalkozásoknál az alkalmazottak bruttó és nettó keresete – a közfoglalkoztatottakat nem számítva – 5,5 százalékkal, a költségvetési szférában dolgozóké pedig csaknem 9 százalékkal nőtt. A KSH jelentése szerint miután a márciusi éves infláció csak 0,1 százalékos volt, a reálkeresetek is a nettó bérekkel azonos mértékben nőttek, amit a családi adókedvezmények hatása tovább erősített.

„Örömteli tény az is ennek az adatnak a kapcsán, hogy 52 ezer fővel nőtt a versenyszférában a foglalkoztatottak aránya, tehát ez is azt mutatja, fontos a közfoglalkoztatás és a közmunkaprogram, hiszen mindenki egyből nem tud a munkaerőpiacra visszakerülni, de a versenyszféra is egyre jobb helyzetbe kerül. Ugye itt részben az adócsökkentés, a munkahelyvédelmi akcióterv és más programoknak a hatása köszön vissza” – mondta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Volodimir Zelenszkij lett az Év Embere a Financial Timesnál. Ukrajna elnöke a brit üzleti lap szerint azzal érdemelte ki a címet, hogy az orosz agresszió elleni bátorság és kitartás, valamint a liberális demokrácia zászlóvivőjévé vált.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Üzemanyaghiány lehet a kutakon

Üzemanyaghiány lehet a kutakon

Kisebb pánik alakult ki a hétvégén és ma reggel a benzinkutakon, miután elterjedt az interneten, hogy a kormány megszüntetné az üzemanyagársapkát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!