2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Gazdaság

Varga Mihály: Mindenképpen megemeljük januártól a pedagógusok bérét + videó

A költségvetés változatlanul előfinanszírozza azokat az uniós programokat, amelyeknek forrásait Brüsszel politikai okokból visszatartja Magyarországtól - ezt mondta a pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottsága ülésén. A miniszter hozzátette: ezek mintegy ezer milliárd forintot tesznek ki, ennek ellenére nem volt gazdasági visszaesés.

  • Varga Mihály: Mindenképpen megemeljük januártól a pedagógusok bérét + videó

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – hangsúlyozta a pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottsága ülésén.

"A költségvetés a terveknek megfelelően biztosítja a forrásokat az idei évi béremelésekre is. A nyugdíjasok védelme érdekében továbbra is elkötelezett a kormány, hogy olyan lépéseket tegyen, amelyek az inflációt követő nyugdíjemelést biztosítják, valamint a 2022-ben visszaállított 13. havi nyugdíjat is biztosítjuk.”

Varga Mihály továbbá úgy fogalmazott: akár érkeznek az uniós támogatások, akár nem, januártól 10 százalékkal emeli a kormány a pedagógusok bérét.

"Stabil a munkaerőpiac, tovább nőt a foglalkoztatás 4 millió 257 ezren dolgoznak a KSH adatai szerint októberben, ez egy nagyon kedvező adat.”

A miniszter hozzátette: töretlen a magyar gazdaság iránti befektetői bizalom, a hitelminősítők szerint pedig - az energiaválság, a háború, a pandémia és a szankciók ellenére - tartotta a stabil pozíciót az ország.

Az LMP-s Csárdi Antal pedig a Budapest Airport visszavásárlását rótta fel:

"Mennyire gondolja miniszter úr felelős döntésnek, hogy ezer milliárdokért a magyar állam repülőteret vásároljon?"

Varga Mihály válaszában elmondta: a Budapest Airport visszavásárlása stratégiai kérdés, erre - ha létrejön a tranzakció - a fedezetet biztosítani fogják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!