2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Varga Mihály: A fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése a cél

A megtakarítások különböző formáiról, befektetési lehetőségekről és a kockázatok mérlegelésének fontosságáról beszélt Varga Mihály egy budapesti általános iskolában a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete (Pénz7) program részeként. A tárcavezető hangsúlyozta: a program célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot.

  • Varga Mihály: A fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése a cél

7-8. osztályos tanulók vehettek részt ezen a rendhagyó tanórán, amelyet a pénzügyminiszter tartott. Varga Mihály a gazdasági tudatosságról beszélt a diákoknak. A rendhagyó pénzügyi alapismeretek óra a Pénz7 programsorozat része volt, amelynek célja, hogy minél több gyerek kapcsolódjon be a pénzügyi gondolkodásba.

 

 

„Nagyon bízom benne, hogy az elmúlt éveknek megfelelően egyre több helyen kerül be a tanrendbe is a pénzügyi tudatosság, tehát a pénzügyi ismeretek átadása. Egyre több iskola számára biztosítjuk az a tanügyi csomagot, azt a tudásanyagot, ami alapján az iskola saját maga dönti el, hogy mi az ami érdekes lehet a gyerekek számára, mi az, amit érdemes lehet átadni nekik és mi az, amit kevésbé” – mondta a miniszter.

A Fodros Általános Iskola több programot is kínál a diákoknak ezen a héten. Játékos formában például a tőzsde működésével is megismerkedhetnek a tanulók: az elvégzett munkáért részvényeket kapnak, amiket a hét végén összegeznek.

„Igazgatói részvény van, 20 ezret ér például, igazgatói dicséretért, közösségi munkáért, ötösért, dolgozatért, és hát vannak olyan részvények, hogyha például csúnyán beszélnek, vagy valami olyasmit csinálnak, akkor az kicsit mínuszba viszi az egész osztálynak a költségvetését. De lesz még »bank velem« bemutatóóra, lesznek társasjátékórák testvérosztállyal” – ismertette Havas Thyra intézményvezető.

A program hozzájárul a 2017-ben elfogadott, „Okosan a pénzzel” elnevezésű stratégia megvalósulásához, amely a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célozza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!