2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

Varga: A magyar gazdaság a lehetőségek tárházát kínálja

Új kereskedési rendszert adott át a budapesti tőzsdén a nemzetgazdasági miniszter. A Frankfurtból irányított fejlesztéstől azt várják, hogy megszünteti a hazai tőzsde elszigeteltségét. Varga Mihály arra számít, hogy a forgalom növekedése miatt olcsóbbá válik a kereskedés. Ez pedig a tőzsdére csábíthatja majd a hazai középvállalatokat.

Az új kereskedési rendszert csengővel indította el a nemzetgazdasági miniszter. „A korábban elszigetelt, és viszonylag önmagában álló kereskedési rendszerünket lecseréljük Európa egyik legmodernebb, legszofisztikáltabb és legnyitottabb kereskedési rendszerére, a Xetrára” – mondta Katona József.

A BÉT vezérigazgatója szerint a frankfurti központból működtetett rendszer megszünteti a hazai tőzsde elszigeteltségét. A magyar kereskedők és befektető cégek ezután naponta kapcsolatba léphetnek Európa tizennyolc országának mintegy 4500 üzletkötőjével. „Ennek rengeteg előnye lesz. A forgalom és a likviditás jelentősen emelkedni fog. És ebből profitálni fognak a magyar lakossági, intézményi befektetők, és azok a kibocsátók, akik már jelenleg is a magyar tőzsdén vannak, illetve tervezik a piacra lépést” – véli a vezérigazgató.

A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy a forgalom növekedése miatt olcsóbbá válik a kereskedés. Ez pedig a tőzsdére csábíthatja majd a hazai középvállalatokat és megjelenhetnek a piacon olyan magyar cégek is, amelyekben kisebbségi résztulajdona van az államnak. „A magyar gazdaság olyan helyzetben van most már, hogy a lehetőségek tárházát kínálja egy befektető számára. Arra gondolok, hogy a gazdaságban megvan a növekedési potenciál, ebben az évben egy növekedési fordulatot hajtottunk végre, jövőre már duplájával nőhet a magyar gazdaság teljesítménye” – közölte Varga Mihály.

A magyar kormány jövőre 2 százalékos növekedéssel számol, ennek húzóereje a lakossági fogyasztás lesz, hiszen a rezsicsökkentés és az adókedvezmények miatt a tárcavezető szerint jóval több pénz marad majd a háztartásoknál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!