2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Gazdaság

Üzenet Ukrajnának - „Ha kell a pénzünk, akkor tisztelet várunk el, nem a cégeink szankcionálását”

„Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat!”- ezt mondta Orbán Viktor Katarban. A miniszterelnök arra a felvetésre válaszolt, hogy Ukrajnában korlátozzák az OTP Bank működését. Az arab országban a kormányfő olaj- és gáz-beszerzésről tárgyalt, valamint a nemzetközi gazdasági hírügynökség, a Bloomberg vezetőjével beszélgetett egy gazdasági fórumon.

  • Üzenet Ukrajnának - „Ha kell a pénzünk, akkor tisztelet várunk el, nem a cégeink szankcionálását”

A tűzszünet és a béke oldalán állunk, Magyarország nem tartozik az európai fősodorhoz - mondta Orbán Viktor a Bloomberg főszerkesztőjének kérdésére.

A miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy Kijev pénzt vár a magyaroktól, miközben feketelistára teszi az OTP-t.

Orbán Viktort az amerikai Egyesült Államokkal kialakult feszültségről is kérdezték.

Azt mondanám, hogy az amerikai demokratákat sokkal inkább az ideológiák vezérlik mint a republikánusokat. A demokraták mindig szeretnének meggyőzni róla, néha rá is akarnak kényszeríteni, hogy hogyan éld az életed. És ezt mi nem szeretjük. Megvan a saját kultúránk, ami meghatározza ahogy élünk. Kérjük ne szóljanak bele, ne oktassanak minket

- szögezte le.

A miniszterelnök kiemelte, Donald Trump megérti azt, hogy a magyarok nem szeretik ha külföldről akarják irányítani őket, tiszteletben tartja a magyar szabadságot, és ez egy nagyon fontos különbség közte és Joe Biden kormánya között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Szeptember 22-e a Nyitott Piacok Napja. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól és a piacozáshoz akar kedvet csinálni. Ez a hazai kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!